Google Updates: Adsense Advertenties en “Meer weergeven” link

Google AdvertentieGoogle Updates: Adsense Advertenties en “Meer weergeven” link

Google timmert de laatste tijd weer flink aan de weg, een aantal voorbeelden van recente veranderingen zijn:

1. Gerelateerde zoekwoorden
Gerelateerde zoekwoorden worden sinds een aantal maanden onderin de pagina getoond bij het veel voorkomende zoekwoorden / zoekopdrachten.

2. Google Adsense Pay Per Action (PPA)
Google heeft nu ook sinds een aantal maanden conversie gerichte advertenties geïntroduceerd binnen haar advertentie programma Adsense. Hierdoor heeft Google haar positie op de Advertentie / Affiliated Markt aanzienlijk versterkt.
Lees meer over Google Adsense Pay Per Action op: Edwords

3. Lokale bedrijfsresultaten Google Maps
Binnen de reguliere zoekresultaten van Google krijgen bezoekers bedrijven te zien gebaseerd op de Lokale bedrijfsresultaten data van Google, wanneer er bijvoorbeeld op een dienst + locatie word gezocht. Websites die voorheen nog op positie 1 stonden voor bijvoorbeeld keyword combinaties als “Webdesign + Groningen” zijn nu visueel +/- 2 plaatsen gedaald

Lees meer over Lokale bedrijfsresultaten Google Maps

4. Adsense en Persoonlijke zoekresultaten
Het tonen van Advertenties gebaseerd op zoekhistorie doormiddel van Google Adsense zorgt ervoor dat er weer een stap vooruit is gezet op het gebied van personal search marketing.

lees meer over Adsense en Persoonlijke zoekresultaten op: Netlash

5. Adsense Advertenties en “Meer weergeven
De meest recente ontwikkeling in Google Land is op dit moment de “Meer weergeven” link die zo nu en dan verschijnt binnen advertentie blokken. Het is duidelijk dat Google op dit moment nog experimenteert met de mogelijkheid (na een refresh is deze link namelijk al weer verdwenen), maar de kans is groot dat deze functie binnenkort meer te zien zal zijn.
De werking van de “Meer weergeven” Link in Google Advertenties is toe te lichten aan de hand van de volgende twee screens

Screen 1 Advertentie blok + Meer weergeven
Bekijk Screen 1

Screen 2 gerelateerde Adsense advertenties
Aan de hand van de orginele advertentie worden na het klikken op de “Meer weergeven” link, een serie gerelateerd Google Advertenties getoond.
Bekijk Screen 2

Als Google dit ontwikkelingstempo blijft hanteren dan zullen we binnenkort nog een aantal zeer interessante veranderingen gaan zien


Stem op dit artikel of voeg het toe aan: Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail Maak een notitie op deze pagina met Fleck
This entry was posted in Google Adsense, Google Maps. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

Comments are closed.